Bouwen aan morgen
Goede ramen en deuren zijn duurzaam, inbraakwerend en goed isolerend. Om dat in de praktijk te brengen is niet alleen de keuze van de profielen van belang, maar zeker ook de aard van de beglazing. Goede ramen en deuren zijn duurzaam, inbraakwerend en goed isolerend. Om dat in de praktijk te brengen is niet alleen de keuze van de profielen van belang, maar zeker ook de aard van de beglazing. Dat geldt trouwens niet alleen voor je ramen en deuren, maar ook voor de veranda, de garagepoort, de koepels en de dakramen.

Ramen en deuren van aluminium : onderhoudsvriendelijk - kleurecht - minder vatbaar voor krassen - uitermate geschikt voor moderne woningen, maar nu zijn er ook aluminium ramen met een retro-look - slanke en scherpe profielen - grotere overspanningen mogelijk dan bij hout en pvc. Handig bij ruime glasgevels - stevig - duurzaam.

Binnendeuren : binnendeuren bepalen voor een groot deel de sfeer van je interieur. Het aanbod aan materialen en designs is de jongste jaren fors toegenomen. De massieve eiken deur vindt zijn weg nog naar het grote publiek, maar de moderne deur is aan een stevige opmars bezig.
Soorten deuren en stijlen - Materiaal - Binnenvulling - Omlijsting - Maten - Functionaliteit / plaatsing / toebehoren, ...

Parket : parket is een eeuwenoud materiaal dat het nog steeds zeer goed doet. In dit hoofdstuk kom je alles te weten over de voor- en nadelen van parketvloeren, de soorten, het onderhoud en de renovatie.
Voor- en nadelen van parketvloeren - Soorten parketvloeren - Onderhoud van parket - Renovatie van parketvloeren

Keuken : welke keuken je kiest, hangt in de eerste plaats af van je persoonlijke smaak en het budget dat je wil of kunt besteden. Besteed hoe dan ook voldoende aandacht aan de materiaalkeuze, de afwerking en aan het hang- en sluitwerk.


Resitrix en Alutrix, voor meer informatie - zoals reeds op pagina Resitrix geschreven - Constructie of renovatie van platte daken en platforms met Ben Production.


Centylon-Frankolon, voor meer informatie - zoals reeds op pagina Resitrix geschreven - Constructie of renovatie van platte daken en platforms met Ben Production.


Waarom hout ?
Houtsoorten - Toepassingen - Afwerking en onderhoud - Hout in beeld - Interessante links - Technische publicaties

Vloeren : met een houten vloer krijgt uw woning een natuurlijke, warme en verfijnde uitstraling. Volgens de Europese norm is een houten vloerbedekking een harde vloerbedekking waarvan de slijtlaag uit hout bestaat. Dat is niet het geval voor laminaatvloeren.

Parket en plankenvloer : is de houten slijtlaag minstens 2,5 mm dik bij de plaatsing ? Dan gaat het om parket of plankenvloer:
- Massief parket bestaat uit planken, stroken of blokjes uit één laag massief hout.
- Samengesteld parket of meerlagenparket bestaat uit plaatmateriaal met een massief houten slijtlaag.

Plaatsing van parket, de ondergrond en dikte van de houten vloer bepalen hoe hij het best wordt geplaatst: vol verlijmd op de dekvloer of chape, zwevend in tand en groef, verlijmd en genageld, of genageld en verlijmd in tand en groef.

Vernis geeft de vloer een mat, satijnen of hoogglanzend uitzicht. Vernis maakt de vloer heel slijtvast en is geschikt voor houten badkamer- of keukenvloeren. Met watergedragen vernissen behoudt u bovendien de natuurlijke houtkleur. Dweilen met zuiver water en een scheutje polish.

Olie geeft de vloer een natuurlijk mat en hedendaags uitzicht. Oliën dringen diep in het hout en hebben een voedende werking. Een geoliede vloer is minder tegen vlekken bestand dan een geverniste vloer. Toch houdt een regelmatig onderhoud met een voedend product de vloer in optimale staat.

Boenwas geeft de vloer een satijnen of glanzend uitzicht. Nadeel is dat boenwas niet zo slijtvast is. Daarom is de vloer gevoeliger voor beschadiging en vlekken - zelfs van water. Natuurlijke boenwas ruikt aangenaam en wordt daarom vaak gebruikt in slaap- en woonkamers. Regelmatig onderhoud met een vloeibare was houdt uw vloer in conditie.